Hemkunskap VT25
Under vårterminen är det matlagning som står på schemat i Hem- och konsumentkunskap här på Immanuelskolan. Vi har undervisning i våra nya fräscha lokaler.
Sverige är ju relativt känt i omvärlden för vår tradition att fika. Så vi inleder helt enkelt denna termin med lite fika.
Eleverna fick välja mellan kladdkaka och äppelpaj.
Undervisningen i ämnet hem- och konsumentkunskap ska ge eleverna förutsättningar att utveckla
- förmåga att planera och tillaga mat och måltider för olika behov och sammanhang samt hantera annat praktiskt arbete som förekommer i ett hem,
I det centrala innehållet för Åk 7-9 kan vi bland annat hitta:
- Måltidens betydelse för gemenskap. Olika mattraditioner.
- Matlagning för olika behov och sammanhang
Här följer några exempel på rätter vi kommer laga och baka under vårterminen:
Grahamsscones
Köttbullar och stuvade makaroner
Korvstroganoff med ris
Grillad kyckling med rotfrukter i ugn