Hemkunskap VT25

17.01.2025

Under vårterminen är det matlagning som står på schemat i Hem- och konsumentkunskap här på Immanuelskolan. Vi har undervisning i våra nya fräscha lokaler.

Sverige är ju relativt känt i omvärlden för vår tradition att fika. Så vi inleder helt enkelt denna termin med lite fika.

Eleverna fick välja mellan kladdkaka och äppelpaj.

Undervisningen i ämnet hem- och konsumentkunskap ska ge eleverna förut­sättningar att utveckla

  • förmåga att planera och tillaga mat och måltider för olika behov och sam­man­hang samt hantera annat praktiskt arbete som förekommer i ett hem,

I det centrala innehållet för Åk 7-9 kan vi bland annat hitta:

  • Måltidens betydelse för gemenskap. Olika mattraditioner.
  • Matlagning för olika behov och sammanhang

Här följer några exempel på rätter vi kommer laga och baka under vårterminen:
Grahamsscones
Köttbullar och stuvade makaroner
Korvstroganoff med ris
Grillad kyckling med rotfrukter i ugn